Project Description

Onze opdrachtgevers denken wel eens dat er nooit een einde komt aan de ongemakken die een grote opknapbeurt van een tuin nu eenmaal met zich meebrengt. Maar wees gerust: hoe ingrijpend een project ook is, uiteindelijk levert alles z’n ‘hoera!-moment’ op.
Zo ook bij de metamorfose van deze voor- en achtertuin. Vrijwel alles dat een kwarteeuw eerder nog instemmend werd begroet, moest in het vroege voorjaar van 2019 het veld ruimen. Het gazon, bomen, struiken, terras, oprit en zelfs een deel van de waterafvoer en de omheining hadden hun beste jaren gehad en moesten plaats maken.
Het was tijd voor rust, symmetrie, kleur, de sfeer van natuursteen, het gemak van een maairobot en heuse grondverwarming onder de licht hellende opgang naar de voordeur. Met de Nederlandse winter weet je het immers nooit.
Hier in Nuenen toverde Hoveniersbedrijf De Haas een rommelige en goeddeels vergane voor- en achtertuin om in een oase van rust. We zetten met trots onze handtekening bij de voortuin, die een moderne en rustige uitstraling kreeg. En de achtertuin signeerden we met net zo´n grote tevredenheid. Binnen enkele weken waren de ongemakken vergeten en bood de achtertuin een weids uitzicht en was het er meteen volop genieten.

BeforeAfter